Nagrada za preseganje norme v kobariškem Tiku: IZPLAČALI DODATEK

Foto: FB Tik Kobarid

Zaposleni v Tiku, ki so v novembru presegli normo, so poleg izplačila plače v mesecu decembru prejeli tudi dodatek, pravi direktorica podjetja Petra Borovinšek. Podjetju, kjer so zaposleni konec septembra opozorili na nizke plače, se obeta, da bo v celoti prešlo pod okrilje Certe, ki je v lasti Postojnske jame.

Kobariškemu Tiku, ki je v 85,52-odstotni lasti Certe, se obeta, da bo slednja za 330.000 evrov prevzela 14,48-odstotni delež v tej družbi, ki je v lasti približno 440 zaposlenih in bivših zaposlenih.

V kobariškem proizvajalcu medicinskih pripomočkov za enkratno uporabo so v okviru socialnega dialoga z novembrom iz minimalne plače izključili dodatek za preseganje norme. To je bila tudi ena od zahtev septembrske opozorilne stavke.

Družba Postojnska jama je letos konsolidirala lastništvo v Certi Holding, ki je nekdaj obvladovala Certo. Slednja obvladuje Hotel Cerkno s tamkajšnjim smučarskim središčem in termami, 85,52 odstotka kobariškega podjetja Tik ter četrtinski delež v tovarni elektrotermičnih aparatov Eta Cerkno.

Foto: FB Tik Kobarid

Zaposleni in bivši zaposleni v Tiku so lastninski delež v tem podjetju pridobili s tem, da so svoje terjatve iz naslova prenizkih plač in regresa iz obdobja med letoma 1991 in 1996, leta 1998 spremenili v lastniški delež, da bi podjetju zagotovili nadaljnji obstoj. Ti naj bi svoj delež prodali do konca januarja, podporo predlogu je napovedalo več kot 91 odstotkov teh lastnikov, navajajo Primorske novice.