Na vipavski hitri cesti huda prometna nesreča: SEDMA LETOŠNJA ŽRTEV

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Sinoči se je na vipavski hitri cesti zunaj naselja Vrtovin zgodila huda prometna nesreča, ki je žal zahtevala življenje 40-letnika iz občine Šempeter-Vrtojba. Udeleženi sta bili dve osebni in dve tovorni vozili, poročajo s Policijske uprave Nova Gorica. Severnoprimorske ceste so letos vzele že sedem življenj.

40-letni voznik osebnega avtomobila je na odseku hitre ceste iz smeri naselja Selo proti Ajdovščini, kjer je promet zaradi vzdrževalnih del oz. delovne zapore preusmerjen na drugo polovico hitre ceste in je urejen dvosmerno, nepravilno zapeljal neposredno pred tovorno vozilo, s katerim se je v tistem trenutku iz nasprotne smeri pripeljal 54-letni voznik in vanj čelno trčil.

Po trčenju je tovorno vozilo zaneslo levo čez nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim delom trčilo še v betonsko začasno varnostno ograjo, osebno vozilo 40-letnega voznika pa je vrtelo ob boku tovornega vozila in nato trčilo še v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 37-letna voznica. Za voznico je pripeljalo še eno tovorno vozilo, ki je zapeljalo skrajno desno in se tako izognilo trčenju z osebnim avtomobilom 40-letnega voznika.

Vozilo 40-letnika se je po prometni nesreči ustavilo na desnem prometnem pasu, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu in je podlegel poškodbam. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na pristojnem inštitutu za sodno medicino.

Uredništvo