Na Tolminskem poskus uboja na cesti, s kombijem se je večkrat zaletel v avtomobil

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja so novogoriški kriminalisti na Tolminskem ovadili 38-letnika. Slednji je osumljen, da se je 2. januarja s kombijem večkrat zaletel v osebni avtomobil, ki ga je vozil 50-letnik, in ga poskušal na nevarnem odseku zriniti s ceste.

Kriminalisti PU Nova Gorica so osumljenca v torek privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Želel ga je zriniti s ceste in ubiti

38-letnik se je s kombijem večkrat naklepno zaletel v pred njim vozeči osebni avtomobil z namenom, da bi ga na nevarnem odseku lokalne ceste med Bukovim in Grahovim ob Bači na Tolminskem zrinil z vozišča in mu na ta način poskušal odvzeti življenje, sporočajo iz novogoriške policijske uprave (PU Nova Gorica). Nazadnje je avto poskušal zriniti s ceste slab kilometer pred križiščem lokalne ceste z železniško progo v naselju Grahovo ob Bači, ko je po ponovnem trčenju s povečano hitrostjo potiskal osebni avtomobil približno 50 metrov. Avto je potiskal do ovinka, kjer na desnem delu ceste ni zaščitne odbojne ograje, pod voziščem pa je prepadna brežina, globoka okoli 40 metrov.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

50-letni voznik avtomobila je močno zaviral ter nato z vozilom zapeljal na skrajno levo stran vozišča, pri tem pa s prednjim delom avtomobila trčil v podporni zid.

Žrtev zapustila avtomobil in zbežala v bližnji gozd

Po trčenju je 38-letni osumljenec s kombijem peljal mimo in pri tem v celoti poškodoval desni del avtomobila ter odpeljal proti naselju Grahovo. Oškodovanec se je odpeljal nekaj sto metrov naprej, pobegnil v bližnji gozd ter poklical policijo. Že po nekaj minutah se je do njegovega avtomobila pripeljal 38-letnik, ki je razbil steklo na zadnjih desnih vratih in nato iz notranjosti avtomobila vzel tablični računalnik ter ga vrgel v bližnjo grapo. Osumljenec se je nato s kombijem odpeljal proti Grahovemu.

Foto: FB Slovenska policija

Poškodovan kombi so tolminski policisti našli v večernih urah na tamkajšnji železniški postaji, osumljenca pa so izsledili naslednjih dan v enem od naselij v Baški grapi in ga pridržali. Osumljen je poskusa storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.