Na Robiču znova kontrolna točka: PREHOD S POTRDILOM

Foto: dom.it

Nekdanji mednarodni mejni prehod Robič, ki so ga včeraj znova odprli, bo ostal odprt do 30. marca, sporočajo z notranjega ministrstva.

Začasni mejni prehod Robič, ki ga je policija vzpostavila na podlagi zakona o nadzoru državne meje, lahko prečkajo prebivalci Slovenije, ki so dnevni delovni migranti v Italiji, in osebe, ki izkažejo nujnost prestopa meje zaradi nujnega izvajanja gospodarskih ali kmetijskih čezmejnih dejavnosti. Odprt je med 5. in 23. uro.

V skladu z ukrepi za omejitev širjenja okužb z novim koronavirusom je Slovenija zaprla mejo z Italijo. Na cestah je vzpostavila kontrolne točke v Vrtojbi, Fernetičih, Škofijah in Krvavem Potoku ter sedaj znova tudi v Robiču.

Dnevni delovni migranti morajo pri prehodu meje imeti pri sebi potrdilo delodajalca, ostali upravičenci pa potrdilo lokalne skupnosti, ki upravičuje nujnost prestopa državne meje.

Na nadzornih točkah morajo tuji državljani pri vstopu v Slovenijo predložiti dokazilo o negativnem testu na prisotnost koronavirusa oziroma se jim vstop dovoli, če je njihova telesna temperatura nižja od 37,5 stopinje Celzija.