Na Goriško se vrača Odprta kuhna

Foto: FB Odprta kuhna

Po skoraj treh letih se 4. maja v Novo Gorico vrača Odprta kuhna, ki bo 21. maja gostovala v Vipavi.

V obdobju od aprila do julija bo Odprta kuhna obiskala pet različnih lokacij po Sloveniji. Prva postojanka bo v soboto v Novem mestu.

Foto: FB Odprta kuhna

V sredo, 4. maja bo gostovala v Novi Gorici, prvič se bo predstavila na novi lokaciji na prenovljeni Delpinovi ulici. Po postanku v Slovenj Gradcu se v soboto, 21. maja znova vrača v Vipavsko dolino, in sicer v Vipavo. Kot sporočajo organizatorji, jo bodo drugič zapored organizirali v senci platan v bližini Glavnega trga v Vipavi.

Vse Odprte kuhne bodo potekale v skladu z načeli organizacije okolju prijazne tržnice – jedi in pijače bodo stregli le v biorazgradljivih materialih in povratni embalaži, poskrbeli pa bodo tudi za možnost ustreznega ločevanja odpadkov, obljubljajo organizatorji.

Foto: FB Odprta kuhna

Odprta kuhna letos obeležuje 10. sezono delovanja in v tem času je odigrala ključno vlogo pri razvoju močne, kreativne, raznolike, radožive in mednarodno priznane slovenske kulinarične scene,“ pravi Lior Kochavy, soustanovitelj prireditve in dodaja, da podobno sosledje gostovanj načrtujejo tudi v jesenskem času.