Na Goriškem začetek cepljenja proti gripi

Foto: Pixabay

V tem tednu se na Goriškem začenja cepljenje proti gripi, ki bo, tako kot tudi v preteklem letu, za vse z urejenim zdravstvenim zavarovanjem brezplačno.

Novogoriški zdravstveni dom organizira cepljenje proti gripi jutri, 19. oktobra v cepilnem centru v stavbi mestne občine Nova Gorica, kjer se lahko občani zglasijo brez predhodnega naročanja. V sredo, 20. oktobra bo cepljenje organizirano v prostorih materinske šole na Ulici Gradnikove brigade 7, od 7.30 do 11.30 in od 12.00 do 14.30. S seboj je potrebno imeti cepilno knjižico in zdravstveno kartico. Cepljenje proti gripi in cepljenje proti covid-19 se lahko opravi s kakršnimkoli presledkom, pojasnjujejo v ZD Nova Gorica.

Foto: ML

V primeru cepljenje proti gripi za uporabnike ne velja izpolnjevanje PCT pogoja, saj gre za neodložljivo zdravstveno storitev, pojasnjujejo na ministrstvu za zdravje, kjer poudarjajo, da je ravno pravočasno cepljenje ključno za uspešno zaščito posameznika.

Danes so s prijavami za cepljenje proti gripi začeli v Zdravstvenem domu Ajdovščina, s cepljenjem pa bodo začeli v sredo, 20. oktobra, pravi direktor Egon Stopar in dodaja, da se pripravljajo tudi na cepljenje s tretjim odmerkom proti covidu-19.

Prijave za cepljenje v ZD Ajdovščina sprejemajo vsak delavnik od 12.00 do 14.00 ure, na telefonsko številko 051 656 831.

Foto: Ervin Čurlič (Regijski štab CZ za severno Primorsko) – Mag. Egon Stopar, direktor ZD Ajdovščina

Kot pojasnjuje Stopar, je bil lanski odziv na cepljenje proti gripi zelo velik, tudi zato, ker še ni bilo cepiva proti covidu-19. V ajdovskem zdravstvenem domu so cepili dobrih 13 odstotkov občanov. Da lani gripe skorajda ni bilo direktor ZD Ajdovščina pripisuje ukrepom za zajezitev širjenja novega koronavirusa.