Na Goriškem se začenja Oktober Jazz

Foto: Pixabay

V sklopu 41. koncertne sezone Kulturnega doma Nova Gorica se nocoj v Novi Gorici začenja festival Oktober Jazz.

V mali dvorani novogoriškega kulturnega doma bo nocoj ob 20.15 nastopil trio, ki ga sestavljajo pianist in skladatelj Anže Vrabec, Erik LaPierre Čebokli na bas kitari in Jože Zadravec na bobnih.

V Novi Gorici ter v Goriških Brdih se bo do nedelje zvrstilo pet koncertov, dva sta plod sodelovanja z italijanskim društvom Controtempo in festivalom Jazz & Wine of Peace.

Vir: Kulturni dom NG

Na četrtkovem koncertu, ki se bo prav tako odvijal v novogoriškem kulturnem domu, se bo predstavil Žan Tetičković s projektom Pristanišče življenja II./The Port of Life II. – Enso. Poleg njega bodo nastopili tudi trobentač Tomaž Gajšt, saksofonist Lenart Krečič, kitarist Jani Moder, pevka Alba Nacinovich, pianist Marko Črnčec in basist Miha Koren. V projektu sodeluje še Godalni kvartet Janus Atelier, ki ga sestavljajo violinista Matija Krečič in Nejc Avbelj ter violistka Barbara Grahor Vovk in violončelist Zoran Bičanin. Petkov koncert bo na malem odru novogoriškega kulturnega doma zaznamoval Samo Šalamon trio, s Šalamonom na kitari, Igorjem Matkovičem na trobenti ter Kristijanom Krajnčanom na bobnih in violončelu.

Zaključni koncert bo v nedeljo ob 15. uri v Vili Vipolže v Goriških Brdih, kjer se bo občinstvu predstavil mojster klasične in 12-strunske kitare, Američan Ralph Towner.

Foto: Pixabay

Na sobotnem koncertu, ki se začenja že ob 11. uri, bo nastopil Zlatko Kaučič s projektom Pogum pogumnih/Audaci coraggiosi, ki poleg Kaučiča vključuje še glasbenike, kot so Tomi Novak in Žiga Ipavec na bobnih, sintu in tolkalih, Robi Erzetič na bobni in tolkalih, Timi Vremec na električnem basu in Matjaž Bajc na akustičnem basu, Anton Lorenzutti, Ajk Vremec in Tilen Kravos na električni kitari in efektih, Ivan Pilat na baritonskem saksofonu, Flavio Zanuttini na trobenti in efektih ter Marco Colonna na basovskem klarinetu, sopraninu in altovskem saksofonu.