Na Ajševici v treh urah dvakrat počilo

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V ponedeljek v popoldanskem času sta se na cesti Kromberk-Ajševica zgodili dve prometni nesreči. Ob 15.40 je voznik osebnega avtomobila pristal na boku pod cesto, tri ure pozneje pa so v bližini trčili trije avtomobili.

Na cesti med Kromberkom in Ajševico, v bližini bivšega Mipa, je voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, in z avtomobilom pristal na boku pod cesto. Posredovali so novogoriški gasilci, ki so nevtralizirali razlite tekočine, odklopili akumulator in pogasili gorečo travo na površini okoli dveh kvadratnih metrov. Pomagali so tudi novogoriškim reševalcem, ki so oskrbeli voznika.

Nekaj sto metrov naprej, v bližini bencinskih servisov na Ajševici, se je tri ure pozneje zgodila še ena nesreča. Zaradi izsiljevanja prednosti so trčila tri osebna vozila. V nesreči se je en oseba poškodovala. Na kraju so jo oskrbeli reševalci, zatem pa so jo odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Gasilci so odklopili akumulatorje, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili cestišče.