Na Ajdovskem hude poškodbe kolesarke, voznica avtomobila trčila v drevo

Foto: ML

Danes sta se na cesti med Colom in Ajdovščino zgodili dve prometni nesreči, v katerih sta se poškodovali 44-letna kolesarka ter 70-letna voznica osebnega vozila.

Na cesti Col-Ajdovščina, tik pred križiščem za Vrhpolje, je okoli 11. ure padla in se huje poškodovala 44-letna kolesarka. Med vožnjo iz Cola proti Ajdovščini je v bližini križišča za Vrhpolje močno zavirala s prednjim kolesom in padla preko krmila. Poleg ajdovskih policistov so posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so oskrbeli poškodovano kolesarko. Po nudeni zdravniški oskrbi so jo z reševalnim vozilom odpeljal na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Foto: ML

Nekoliko pozneje, okoli poldneva, se je na isti cesti, tokrat nekoliko naprej od odcepa za Vrhpolje, zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je bila udeležena 70-letna voznica osebnega avtomobila. Med vožnjo iz Cola proti Ajdovščini je iz neznanega vzroka zapeljala izven ceste in z vozilom trčila v drevo, pri čemer je utrpela poškodbe. Reševalci so jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.