Miran Srebrnič ni več trener Koprčanov: USODNA GORICA

Foto: ML

Miran Srebrnič ni več trener nogometnega kluba Koper, sporočajo iz obalnega prvoligaša. Dolgoletni igralec in trener Gorice, ki je koprsko moštvo pripeljal iz tretje lige pod vrh prve lige, je po porazu na primorskem derbiju v Novi Gorici podal odstopno izjavo, ki jo je po današnjem sestanku vodstvo kluba sprejelo.

V sporočilu za javnost koprskega prvoligaša sporočajo, da bo 51-letni Miran Srebrnič še naprej ostal vpet v delovanje kluba.

Četrtouvrščeni Koper, ki je v jesenskem delu sezone po slabšem začetku prijetno presenetil, je drugi del prvenstva začel z dvema ničlama. Najprej je doma izgubil proti ljubljanski Olimpiji (1-2), nato pa še v gosteh proti Gorici (1-2). V prihodnjem krogu bodo koprski nogometaši gostovali v Ljubljani pri Bravu. O imenovanju novega trenerja bo klub javnost obvestil v prihodnjih dneh.

Foto: ML

Srebrnič je „visel“ že na prvem derbiju v novogoriškem Športnem parku, ki je bil odigran v tretjem krogu. Takrat je Koprčanom uspel preobrat za zmago s 4-2, poraz pa je bil usoden za tedanjega trenerja „plavo-belih“ Borivoja Lučića, ki je Gorico iz druge lige vrnil med slovensko elito.