Mesto vrtnic gosti 21. mednarodno srečanje saksofonistov: NOVOST KREATIVNA DELAVNICA

Foto: Pixabay

Nocoj se v Novi Gorici začenja 21. mednarodno srečanje saksofonistov, ki bo potekalo v znamenju poletne šole saksofona z uglednimi profesorji in šestdnevnega festivala s koncerti vrhunskih saksofonistov. Nocoj ob 21-ih se bo na prizorišču Poletne scene predstavil Renato Chicco & Jaka Kopač kvintet.

Poletne šole saksofona se udeležuje 19 mladih saksofonistov, devet jih prihaja iz novogoriške glasbene šole. Na Goriškem iz leta v leto vlada večje zanimanja za igranje saksofona.

 

Foto: Pixabay

Organizatorji, Kulturni dom Nova Gorica v sodelovanju z novogoriško glasbeno šolo, Glasbenim društvom Saksofonija ter novogoriško in briško občino, pripravljajo šest koncertov, vsak večer srečanja saksofonistov po enega. Poleg tradicionalnega prizorišča na Bevkovem trgu v središču Nove Gorice bodo saksofoni zazveneli na prizorišču Poletne scene na ploščadi za mestno hišo in v dvorani Frančiškanskega samostana na Kostanjevici nad Novo Gorico.

Organizatorji so za mentorje letošnje poletne šole pridobili Chrisa Speeda iz ZDA in domačina Boštjana Simona za jazz saksofon, klasičnega pa bosta glasbenikom poskušala približati Matjaž Drevenšek in Jan Gričar. Novost predstavlja dvodnevna kreativna delavnica, ki jo bo vodil slovenski skladatelj in multiinštrumentalist Milko Lazar. Z udeleženci delavnice bo oblikoval tudi četrtkov koncert.

Uredništvo