Konec tedna v šempetrski bolnišnici covid oddelek: NAJVEČ 15 BOLNIKOV

Foto: ML

V šempetrski bolnišnici bodo predvidoma konec tega tedna odprli oddelek za bolnike s covidom-19, v katerem bodo lahko sprejeli največ 15 bolnikov, pravi v.d. direktorja bolnišnice Ernest Gortan.

V bolnišnici imajo trenutno pet ventilatorjev, ki so primerni za bolnike s covidom-19, pojasnjuje Ernest Gortan in dodaja: „Bolnišnica je že od vsega začetka sprejela vse potrebne ukrepe za obvladovanje okužbe s koronavirusom. Z umestitvijo covid oddelka bosta potrebna še dodatna skrb in doslednost pri upoštevanju ukrepov pri vseh deležnikih, vključenih v zdravstveno obravnavo.“

Oddelek za bolnike s covidom-19 v šempetrsko bolnišnico umeščajo po pozivu ministrstva za zdravje. Obravnava omenjenih bolnikov bo zagotovo vplivala na izvajanje drugih dejavnosti v bolnišnici, pravi Gortan.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Doslej so bolnike s covidom-19 zdravili v ljubljanskem in mariborskem kliničnem centru, na kliniki Golnik in v celjski bolnišnici. Zaradi naraščanja števila obolelih sta bili poleg šempetrske bolnišnice aktivirani tudi splošni bolnišnici Novo mesto in Murska Sobota, v katerih lahko sprejmejo po 20 bolnikov.