Humanitarne organizacije so v Ajdovščini že pričele z zbiranjem materialne pomoči. Preverite v nadaljevanju, kam lahko namenjeno pomoč dostavite in kateri izdelki se najbolj potrebujejo.

Humanitarna pomoč je v teh kriznih časih ob katastrofalnih poplavah, ki so prizadela skoraj vso Slovenijo, neizmernega pomena. Pomoč prihaja od vsepovsod. Hvala vsem, ki ste pripravljeni nuditi raznolike vrste pomoči. Slednje lahko ponudite prek aplikacije Poplave 2023, kjer je sistemsko in organizirano poskrbljeno za koordiniranje pomoči na najbolj prizadetih območjih. Številni ste se odzvali z željo doniranja materialnih stvari. V nadaljevanju objavljamo organizacije, lokacije in urnik zbiranja materialne pomoči v prihodnjih dneh na našem območju.

MDPM Ajdovščina zbira materialne stvari v Baru Hiša mladih v ajdovskih Palah, in sicer vsak delavnik med 9. in 12. uri in odslej tudi v popoldanskem času med 16. in 18. uro. Zbirajo hrano z daljšim rokom uporabe, tudi dietno in predpripravljeno hrano, hrano za živali, higienske pripomočke za otroke in odrasle, čistila, tehnične pripomočke, kot so baterije, svetilke, podaljški ….

V petek, 11. avgusta, pričenjajo z zbiranjem materialne pomoči tudi pri Rdečem križu Ajdovščina, in sicer med 10. in 12. uro, v ponedeljek, 14. avgusta pa od 10. do 18. ure, v sredo pa od 13. do 17. ure, v četrtek in petek od 10. do 12. ure. Zbiranje bo potekalo v skladišču Logističnega centra.

Karitas materialno pomoč zbira na svojem naslovu (Vipavska cesta 11, Ajdovščina), in sicer začnejo v ponedeljek, in nadaljujejo v torek in sredo po naslednjem urniku: od 8. do 12. ure in v petek od 15. do 17. ure. Zbirajo sledeče artikle: zapakirano hrano, ki ne potrebuje hlajenja, higienske pripomočke in čistila, krtače in krpe za čiščenje ter papirnate brisače, damske vložke in otroške plenice, pa tudi posteljnino in brisače.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Ajdovščina