Jelka Godec: Demonizacija SDS privedla do fizičnega nasilja

Foto: SDS - Jelka Godec

Po fizičnem napadu na poslanca Slovenske demokratske stranke mag. Branka Grimsa, ki se je pred državnim zborom zgodil prejšnji petek, so v poslanski skupini sprožili nekatere pobude in zahteve.

Demonizacija in črnitev članov in izvoljenih funkcionarjev SDS se izvaja že več let. Pozivi k smrti predsednika naše stranke, smrti določenih poslancev se dogajajo že dlje časa. In se samo stopnjujejo. Temu je potrebno narediti konec. Vse to spodbuja sovraštvo do nas, ki imamo drugačno mišljenje od tistih, ki protestirajo na Trgu republike ali kolegov iz drugih poslanskih skupin,” pravi vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec.

Kot je na novinarski konferenci pojasnila Jelka Godec, je po petkovem dogodku nemudoma prosila generalno sekretarko državnega zbora, da se zavaruje vse posnetke, ki so jih posnele varnostne kamere v okolici zgradbe in se aktivno sodeluje z organi pregona. Pozivu je sledila zahteva za zagotovitev varovanja vseh poslancev na poti od posameznega parkirnega mesta do vstopa v stavbo državnega zbora in obratno.

V tem tednu so v SDS vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri bi spregovorili o ukrepih zaradi načrtnega stopnjevanja sovražnosti, spodbujanja nasilja ter napadov proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora. Celotno zahtevo si lahko preberete tukaj.

Leta in leta prenašamo grožnje in napade na SDS in člane. Poslanci dobivamo različna pisma, vizitke z grožnjami, telefonske klice. Ne nazadnje pa, v zadnjih dveh letih so ti organizirani, pa vendar nenajavljeni protesti dajali večje spodbude posameznikom za napade na naše poslance, pa tudi na člane SDS,” je povedala Jelka Godec in spomnila, da so na protestih sodelovali tudi izvoljeni funkcionarji nekaterih strank in dajali legitimnost tem pozivom.

Foto: Portal DZ

V tem mandatu, po vsaki seji državnega zbora, ko zapuščamo državni zbor in gremo čez cesto, nas pri stopnicah pričakajo trije ali štirje možje, ki nas nenehno žalijo, grozijo tudi z nasiljem, nekaterim tudi s smrtjo. Neodzivnost organov je tukaj vprašljiva,” je še izpostavila Jelka Godec in dodala, da kot poslanci SDS doživljajo demonizacijo in pogrom, kar je po njenem prepričanju vse spodbuda k nasilju.