Izjemni Primorki: Slokarjevi prva slalomska zmaga, Bucikova četrta

Foto: Facebook SZS

Ajdovka Andreja Slokar je zmagala na zadnjem slalomu sezone 2021/22 za svetovni pokal alpskih smučark v Meribelu v Franciji. Dopolnila Novogoričanka Ana Bucik, ki je bila po prvem teku še mesto više.

Po prvi vožnji je bila v ospredju Bucikova, ki je prvič tekmo začela v elitni slalomski sedmerici ter s startno številko 2 vpisala tretji čas. V finalu je z zaostankom 1,04 sekunde s četrtim mestom za eno mesto izboljšala svoj najboljši dosežek na specialnih slalomih v svetovnem pokalu.

Slokarjeva je bila na prvi progi s številko 13 osvojila šesto mesto z zaostankom 75 stotink. V finalu je štiriindvajsetletna Ajdovka uprizorila svojo najboljšo slalomsko vožnjo v karieri ter s kar 1,22 sekunde prednosti prehitela takrat vodilno Hrvatico Zrinko Ljutić. Na startu je bilo še pet tekmovalk, a nobena ni bila kos tekmovalki iz Ajdovščine. Zmagovalka slalomskega seštevka in olimpijska prvakinja Slovakinja Petra Vlhova je za Slovenko zaostala 81 stotink sekunde za tretje mesto, vodilna po prvi vožnji Nemka Lena Dürr pa je bila na koncu druga, za zmagovalko iz Slovenije je zaostala 48 stotink sekunde ter preprečila dvojne slovenske stopničke.

Zmaga Slokarjeve je 87. slovenska zmaga v svetovnem pokalu v alpskem smučanju, 60. ženska, 48. slalomska, od tega 18. ženska slalomska zmaga.

Štiriindvajsetletna Slokarjeva je vpisala svojo drugo zmago v konkurenci svetovnega pokala oz. prvo v slalomu. Prvič je zmagala 13. novembra lani, ko je konkurenco premagala na posamični paralelni tekmi v Lech/Zürsu, v sicer neolimpijski disciplini. Na olimpijskih igrah na Kitajskem Februarja je v olimpijskem finalu tik pred ciljem slalomske tekme ostala brez kolajne, najbrž celo zlate in osvojila peto mesto.

Foto: Zajem zaslona RTV – Ana Bucik

Bucikova je slalomsko sezono v seštevku discipline končala na šestem mestu, Slokarjeva pa je v slalomski razvrstitvi s petnajste pozicije skočila na osmo.