Izjemna gesta Iva Boscarola, pomagal bo tudi gasilcem

Foto: FB Pipistrel

Včeraj je Vlada RS sprejela sklep, da bodo vsi, ki sodelujejo pri gašenju požara na Krasu, prejeli nadomestilo, v sinočnji oddaji 24ur na Pop TV pa je podjetnik Ivo Boscarol povedal, da bo za gasilce na terenu na Krasu doniral toliko, kot jim bo namenila vlada.

Po odloku vlade bodo gasilci za gašenje do osem ur na dan prejeli 63 evrov, za več kot osem ur pa 94,50 evra. Prav toliko jim bo doniral tudi Ivo Boscarol. Mu bo sledil še kdo? Gasilci si za izjemno delo to tudi zaslužijo!

Pred dnevi je vlada sporočila, da nameravajo iz evropskih sredstev za nevladne organizacije preusmeriti pol milijona evrov. Javnost pričakuje, da bodo ta denar namenili gasilcem.

Foto: Matjaž Marušič – GENG

Ivo Boscarol se je že izkazal s številnimi donacijami. S hčerko je pred časom ajdovski občini doniral tudi denar za večnamenski regionalni helikopterski center na letališču v Ajdovščini, ki bi pokrival tudi področje Krasa in Trnovske planote. „Hitra akcija iz zraka lahko prepreči požar velikih razsežnosti. Kakšen požar se lahko razvije v kratkem času lahko žal vidimo te dni, ko spremljamo nečloveške napore gasilcev in prostovoljcev v boju z neukrotljivim ognjem ter trepetamo ali bodo uspešni ali ne. To je boj v peklenski vročini za vsako hišo, drevo in življenje. Res so heroji, od prvega do zadnjega,“ je zapisal Ivo Boscarol in dodal: „V zahvalo za njihov trud, v vzpodbudo, da bodo zdržali naslednje dni, za motivacijo prostovoljcem, da se jim pridružijo in zato, da bodo vedeli, da vsi Slovenci cenimo to, kar počnejo za naravo in prebivalce Krasa, sem se odločil, da prispevam tudi jaz po svojih močeh. Vladi bom doniral enak znesek, kot ga bo za gasilce in prostovoljce namenila sama, tako da bo podvojila znesek nagrade. Brez dvoma si zaslužijo čim večjo nagrado, ki pa bo glede na njihov nesebični trud še vedno premajhna. Držimo pesti za naše junake in vsi pomagajmo po svojih močeh!“