Italijanska vlada podaljšala konvencijo za slovenski RAI: ZA LETO BREZ NOVOSTI

Foto: Pixabay

Italijanska vlada je do aprila 2018 podaljšala konvencijo za slovenski radio in televizijo RAI. Zapadla je konec leta 2015, medtem pa so jo že štirikrat podaljšali.

Novica o podaljšanju omenjene konvencije je prišla na dan med protestom uslužbencev deželnega sedeža RAI pred deželnim svetom. Istočasno so protest na pobudo sindikalnih organizacij CGIL, CISL, UIL in Snater izvedli uslužbenci deželnih sedežev v državi, ki opozarjajo na nevarnost krčenja oziroma celo zaprtja nekaterih lokalnih sedežev.
Foto: Pixabay

Pokrajinske konvencije za Nemce in Ladince so vsebinsko dopolnili in posodobili, konvencijo za Slovence pa le podaljšali brez vsebinskih novosti. Kot poroča Primorski dnevnik je zaenkrat spodletel poskus nekaterih, da bi posebno konvencijo za deželni sedež RAI v Furlaniji Julijski Krajini (FJK) vključili v servisno pogodbo med družbo RAI in gospodarskim ministrstvom. Družba RAI­­ bo še naprej skrbela za ustvarjanje in oddajanje radijskih, televizijskih in avdiovizualnih sporedov v slovenskem jeziku v FJK.

Uredništvo