Huda prometna nesreča v Potočah: ZBIL KOLESARJA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Sinoči ob 18.50 se je v Potočah zgodila huda prometna nesreča, v kateri je 33-letni voznik avtomobila zbil 55–letnega kolesarja.

Nesreča se je zgodila, ker voznik avtomobila ni upošteval pravil prednosti, so ugotovili novogoriški policisti. Kolesar je utrpel hude poškodbe. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in ajdovski reševalci, ki so kolesarja z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

33-letni voznik avtomobila je vozil po regionalni cesti iz Dobravelj proti Vrtovinu. V Potočah je zavil levo proti parkirišču gostinskega objekta, pri tem pa se ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa. Takrat je iz nasprotne smeri pripeljal 55-letni kolesar, ki je trčil v prednji levi del avtomobila. Po trčenju je kolesar padel na tla in utrpel poškodbe po vsem telesu. Na srečo je med vožnjo uporabljal zaščitno kolesarsko čelado.

Foto: FB Slovenska policija

Alkotest je pokazal, da sta oba udeleženca v nesreči vozila trezna. O nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo policisti 33-letnega povzročitelja prometne nesreče kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.