Goriški junaki na Bevkovem trgu: POZDRAVLJENI ŠAMPIONI!

Foto: FB OZS

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je danes več tisoč športnih navdušencev pričakalo slovenske športne junake zadnjih tednov. V torek ob 17. uri se bodo šampioni z goriškega konca predstavili na Bevkovem trgu v Novi Gorici.

Slovenci so na Kongresnem trgu pozdravili dve zlati medalji s svetovnega prvenstva, kajakašice Eve Terčelj in Nejca Žnidarčiča v spustu, bron kanuista Luke Božiča, rdečo ter zeleno majico s španske Vuelte Primoža Rogliča oziroma Tadeja Pogačarja ter odbojkarsko reprezentanco, ki je na evropskem prvenstvu osvojila srebrno odličje.

Foto: FB OZS

“Hvala Ljubljana, hvala Slovenija. Vi ste najboljši navijači na svetu. To ste pokazali tako v Stožicah kot Parizu. Vsak od vas si zaslužil srebrno medaljo,” je izpostavil organizaor igre slovenske odbojkarske reprezentance Dejan Vinčić, libero Jani Kovačič pa je dodal: “Takšen sprejem je veliko večja nagrada kot vsaka medalja. Za nami so štirje meseci trdih treningov, priprav in tekem, vsaka kaplja znoja je bila vredna za takšen zaključek.” Oba bo jutri (torek) ob 17. uri mogoče pozdraviti tudi na Bevkovem trgu v Novi Gorici. Poleg Dejana in Janija se bodo predstavili tudi kajakaški asi Nejc Žnidarčič, Luka Božič, Niko Testen in Alja Kozorog.