Goriška v znamenju brnenja motorjev in bencinskih hlapov

Foto: FB Rally Nova Gorica

Goriška bo ta konec tedna v znamenju relija, ki se bo zaključil v nedeljo, 25. septembra. Vozniki se bodo preizkusili v 15 hitrostnih preizkušnjah v skupni dolžini 155 kilometrov. Organizatorji v treh ob progah dneh pričakujejo do 15.000 gledalcev.

Mahle Rally Nova Gorica letos praznuje desetletnico obstoja. OB 75. obletnici organizatorja AMD Gorica so večino pozornosti namenili superspecialu, ki se bo nocoj odvijal v središču Nove Gorice. Otvoritev in predstavitev ekip bo nocoj ob 18. uri pred novogoriško Perlo, start pa ob 20.30 na Kidričevi ulici.

Foto: FB Rally Nova Gorica

Reli bo bo štel za državno prvenstvo (DP), za mednarodni FIA evropski reli pokal ter tekmovanje pokala Mitropa. Prijavljenih je 91 posadk iz desetih držav. Med glavne favorite za zmago sodijo slovenski državni prvak Rok Turk (hyundai i20 rally2), avstrijski prvak Simon Wagner (škoda fabia rally2) ter Čeh Erik Cais (ford fiesta rally2).

Foto: FB Rally Nova Gorica

V soboto bodo na sporedu štiri hitrostne preizkušnje, in sicer Brda, Morsko, Ročinj in Kromberk. V nedeljo bosta na sporedu še dve hitrostni dirki, in sicer Banjšice – Trnovo – Kromberk ter Renče. Ceremonialni štart bo v nedeljo ob 15.15 pred hotelom Perla.