GORIŠKA KRONIKA

 

Ob 9.16 je v Črnem Vrhu, občina Idrija, gorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Črni Vrh so požar pogasili.

Ob 12.45 sta v Steskah, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in z tehničnim posegom rešili ukleščeno osebo ter do prihoda ekipe NMP Nova Gorica nudili pomoč dvema poškodovanima oseba. Osebi so odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 15.46 je na cesti Tolmin–Kobarid, občina Tolmin, padel motorist. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, nudili pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Tolmin, ki so ga na kraju oskrbeli in odpeljali v bolnišnico Šempeter pri Gorici.

Ob 20.10 je na Kidričevi ulici v Novi Gorici pod balkonom večstanovanjskega objekta zagorel manjši kup odpadnega gradbenega materiala. Požar so pogasili stanovalci objekta pred prihodom gasilcev PGD Nova Gorica, ki so nato požarišče premetali, ga dodatno zalili z vodo in pregledali okolico.

Prekomerna onesnaženja zraka

Ob 15. uri je po podatkih Agencije RS za okolje na Otlici v Trnovskem gozdu, občina Ajdovščina, na merilnem mestu presežena vrednost ozona in sicer je bila urna vrednost ozona 182 μg/m3, povprečna 8-urna pa 148 μg/m3. Tekom dneva se vrednosti ozona lahko spremenijo, zato priporočajo sprotno spremljanje urnih vrednosti ozona na spletni strani ARSO in da na podlagi le teh prilagodite aktivnosti na prostem. Merilna mesta so glede meritev ozona locirana tako, da podatki veljajo za širšo okolico. Za Otlico v Trnovskem gozdu to pomeni, da so vrednosti ozona visoke v višjih predelih Primorske. Glede na vremensko napoved lahko pričakujemo preseženo opozorilno vrednost ozona še vse popoldne, v večernih urah pa naj bi raven padla. Tudi v petek lahko pričakujemo preseganje opozorilne vrednosti.

Spletno uredništvo

Slika je simbolična.