Goriška knjižnica Franceta Bevka začasno zapira vrata

Foto: ML

Zaradi preureditve pritličja danes Goriško knjižnico Franceta Bevka začasno zapirajo. Vrata za bralce bo znova odprla najpozneje do sobote, 1. oktobra.

V naslednjih dneh bodo združili oddelek za mladino in oddelek za cicibane ter vsebinsko preuredili leposlovni oddelek. Na novo bodo zastavili tudi prireditveni prostor in pridobili nekaj kotičkov za preživljanje prostega časa in učenje.

V času zaprtja knjižnice v Novi Gorici bodo krajevne knjižnice in Potujoča knjižnica nemoteno delovale, prav tako tudi e-viri z oddaljenim dostopom. Ob izposoji gradiva za dneve, ko je knjižnica zaprta, program ne določa datuma vrnitve gradiva in ne beleži zamudnine. Spletna storitev bo omogočala samo podaljševanje gradiva, ne pa tudi rezervacij, naročil in medknjižnične izposoje. Za vračilo gradiva bo mogoče uporabiti zunanji knjigomat za vračanje.

Foto: Pixabay

Kot so sporočili iz knjižnice, se zavedajo, da vsako izredno zaprtje prinaša tudi nevšečnosti, zato naprošajo za razumevanje, hkrati pa se veselijo obiska svojih bralcev v preurejenih, osveženih in bolj preglednih prostorih.