Geopark Idrija predstavlja naravno in kulturno dediščino

Foto: Geopark Idrija

Včeraj so se v Unesco globalnem Geoparku Idrija začeli dogodki v okviru tednov evropskih geoparkov.

Do nedelje, 5. junija, bodo udeležencem s pohodi, predstavitvami, razstavami in delavnicami predstavljali naravno in kulturno dediščino parka. Vse informacije o dogodkih je mogoče pridobiti na spletnih straneh in facebook profilu Geoparka Idrija.

Tedni evropskih geoparkov tradicionalno potekajo v drugi polovici maja in prvih dneh junija v Unescovih geoparkih, članih evropske in globalne mreže geoparkov. Kot pojasnjujejo v idrijskem geoparku, je poslanstvo tednov evropskih geoparkov z zanimivim dogajanjem izboljšati informiranost in ozaveščenost prebivalcev in obiskovalcev geoparkov o ohranjanju in promociji geološke dediščine ter organizirati dogodke, ki bodo ljudem približali geoturistične in izobraževalne aktivnosti v geoparkih.

Foto: Geopark Idrija

Na svoj račun bodo prišli tudi najmlajši, za katere so pripravili uro pravljic Neverjetna, a resnična zgodba o dinozavrih ter delavnico motion animacije: Zjalca v gibanju.

Po včerajšnjemu pohodu po Medenem krogu v Kanomlji se bodo lahko udeleženci v prihodnjih dveh tednih udeležili še pohodov na Raufnk, po Idrijskih Krnicah, Vojskarski planoti ter med utrdbami Alpskega zidu, trima z idrijskimi gimnazijci in ogleda nočnega neba na Kresovem griču. Prisluhniti bo mogoče predavanjem o muharjenju in ekologiji rib na Idrijskem, o Scopolijevem odkrivanju živalskega sveta v Idriji in prestavitvi knjige Razgledni stolpi Slovenije. Na ogled bo tudi razstava slik Cvetje iz Rafkovih logov.