Eksplozija v Novi Gorici terjala smrtno žrtev mlajše osebe: EKSPLODIRALA JEKLENKA

Foto: FB Slovenska policija

Danes zjutraj okoli tretje ure je v zapuščenem industrijskem objektu na Cesti 25. junija v Novi Gorici (bivši Ideal) odjeknila eksplozija, ki je terjala življenje mlajšega moškega.

Zaradi eksplozije je zagorelo, požar pa so pogasili novogoriški poklicni in prostovoljni gasilci, sporočajo iz Uprave za zaščito in reševanje RS. Posredovali so tudi reševalci in policija. Iz objekta so odstranili več plinskih jeklenk, ena pa naj bi bila vzrok eksplozije. O dogodku je policija obvestila tudi pristojnega preiskovalnega sodnika in tožilstvo v Novi Gorici.

Zaradi eksplozije plinske jeklenke je umrl mlajši moški. Kot sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica, bodo njegovo identiteto dokončno ugotovili in potrdili v nadaljnjem postopku. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.

Policisti in kriminalisti so kraj zavarovali in začeli zbiranje obvestil, ki se zaradi razjasnitve vseh okoliščin še nadaljuje. Pridružil se jim je tudi strokovnjak za požare in eksplozije nacionalnega forenzičnega laboratorija.