Eksplozija topovske granate v Voglarjih pri Trnovem: UMRL 64-LETNI DOMAČIN

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj popoldne se je v Voglarjih pri Trnovem zgodila tragična nesreča. Pred vhodom v garažo stanovanjske hiše je eksplodirala 75-milimetrska topovska granata francoske izdelave. V nesreči je umrl 64-letni domačin.

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom tragične nesreče med drugim ugotovili, da je 64-letnemu domačinu pred vhodom v garažni prostor stanovanjskega objekta eksplodirala topovska granata kalibra 75 mm, francoske izdelave, ki je izvirala iz obdobja prve svetovne vojne. Zaradi eksplozije so nastale tudi poškodbe na objektu.

Poškodbe 64-letnega domačina so bile tako hude, da mu novogoriški reševalci, ki so takoj prišli na kraj nesreče niso mogli več pomagati. Na kraj so se takoj odpeljali tudi novogoriški policisti, kriminalisti, pripadniki severnoprimorske enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi in bombni tehniki specialne enote policije.

O nesreči je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe; preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.