Družba Hit odpira svojo najmanjšo igralnico v Vrtojbi

Foto: ML

Novogoriški Hit jutri odpira svojo najmanjšo igralnico na Goriškem, igralni salon Drive-in na mejnem prehodu Vrtojba. Ostale Hitove igralnice zaenkrat ostajajo zaprte.

Vlada je v sredo odločila, da lahko od 17. maja v omejenem obsegu v času od 5. do 22. ure ponovno obratujejo tudi igralni saloni in se prirejajo posebne igre na srečo. Obisk je dovoljen prebolelim, cepljenim in testiranim na novi koronavirus.

Kot pojasnjujejo v novogoriški družbi, so se zaradi omejitev pri prehajanju meje z Italijo, od koder prihaja največ gostov, odločili za odprtje le najmanjše igralnice, kjer se na delo vrača tretjina od tam skupno 52 zaposlenih. Glede na sproščanje epidemioloških ukrepov se bodo odločali o odpiranju preostalih igralnic, kar bo v veliki meri odvisno od možnosti prehajanja slovensko-italijanske meje.

Foto: Pixabay

Na Hitu, kjer imajo 1590 zaposlenih, je trenutno kar 1.420 delavcev na čakanju na delo. Hitove igralnice v letu 2021 sploh še niso obratovale, lani, ko je bilo njihovo delovanje pretežni del leta zaradi epidemije ustavljeno, pa je novogoriška družba ustvarila nekaj več kot deset milijonov evrov izgube. Na pomoč jim je s 13,5 milijona evrov priskočila država.