Dolina Soče za naziv najboljše evropske destinacije: EDINA IZ SLOVENIJE

Foto: Pixabay - Se bo Dolina Soče veselila naziva najboljše evropske turistične destinacije?

Med kandidate za najboljšo evropsko turistično destinacijo je letos uvrščena tudi dolina Soče. Glasovanje za ugledni naziv, ki ga pripravlja neprofitna organizacija Najboljše evropske destinacije (European Best Destinations), se izteka v sredo, 10. februarja, ko bodo razglasili zmagovalca. 

Dolina Soče je edina od 20 kandidatk iz Slovenije. V Zavodu Turizem Dolina Soče pozivajo k oddaji glasu na tej povezavi. Vsak lahko glasuje večkrat.

Dolino Soče krasijo vode, ki sodijo med najlepše v Evropi, zato je destinacija raj za aktivnosti in doživetja v naravi, so zapisali organizatorji izbora. Izpostavili so naravno in kulturno dediščino – Triglavski narodni park, Pot miru z dediščino 1. svetovne vojne, stare tradicije in lokalno hrano, ki jo nudijo v odličnih restavracijah in gostilnah, pašne planine s tolminskim in bovškim sirom ter različne festivale.

Foto: trenta-soca.si

Lani je na izboru zmagal francoski Colmar, pred grško prestolnico Atene in glavnim mestom Gruzije Tbilisijem.

Direktor Javnega zavoda za turizem Dolina Soče Viljam Kvalić je pojasnil, da je Dolina Soče s to nominacijo uvrščena v sam vrh najboljših evropskih destinacij, kar omogoča skoraj brezplačno promocijo skozi vse leto med drugimi destinacijami, ki jih ocenjujejo kot destinacije odličnosti.