Dobrodelna prireditev Goriška dlan: ISKRICA SRCA – OGENJ DOBROTE

Foto: Pavšič-Zavadlav

Goriška območna Karitas prireja že 7. dobrodelno prireditev Goriška dlan, ki bo na sporedu v petek, 11. oktobra 2019 ob 19. uri v Športni dvorani OŠ Milojke Štrukelj v Novi Gorici.

V letu 2018 je Goriška Karitas izkupiček dobrodelne prireditve “Goriška dlan” v višini 7.700,00 evrov namenila za nabavo hrane in za pomoč pri plačilu zapadlih položnic družinam, posameznikom in starejšim v finančni stiski.

Foto: Pixabay

Naslov tokratne prireditve je „Iskrica srca – ogenj dobrote“. To je iskra, ki naj bi v srcih dobrih ljudi zanetila resničen ogenj ljubezni, ki je sam Bog. Vabi nas, da zaklad dobrote, ki je v nas, prenašamo na sočloveka, predvsem pa, da ga podelimo tistim, ki so najbolj potrebni, ki so v stiski in kličejo na pomoč. Vstopnice so na voljo po župnijah, na dan prireditve pa na vhodu v dvorano OŠ Milojke Štrukelj od 16.30 dalje.

Goriška območna Karitas deluje na goriškem pastoralnem območju. Ima dva delujoča centra Karitas, v Novi Gorici in v Grgarju. V Novi Gorici poleg hrane delijo in zbirajo tudi oblačila in obutev, igrače in opremo za dojenčke, drobne gospodinjske in druge pripomočke. Na podlagi oglasov poskrbijo tudi za opremo stanovanja in za gospodinjske aparate.

Foto: Pavšič-Zavadlav
Cilj Karitas je biti glas ubogih, potisnjenih na rob družbe. Sodelavci Karitas so kot usmiljeni Samarijan, ki se trudijo prinašati upanje in žarek sonca v življenje ubogih. Vsem darovalcem, ki kakorkoli darujejo in pomagajo uresničevati njihovo poslanstvo se iskreno zahvaljujejo.