Delnice Mlinotesta se umikajo z borze: TRGOVANJE ZAČASNO USTAVLJENO

Foto: Pixabay

Skupščina Mlinotesta je potrdila umik delnic z borze. Delničarjem, ki bi jih želeli prodati, družba za vsako ponuja 4,75 evra. Od lanskega bilančnega dobička v višini 4,54 milijona evrov se za izplačilo dividend nameni 1,31 milijona evrov oz. 38 centov bruto na delnico, so sklenili delničarji Mlinotesta. Preostanek ostane nerazporejen.

Največji delničar Mlinotesta je družba Mlino, ki ima v lasti približno 77,6 odstotka Mlinotesta. Družba Mlino je v lasti vodilnih zaposlenih v Mlinotestu, ustanovljena pa je bila v začetku leta 2014 z namenom nakupa Mlinotestovih delnic.

Mlinotest je lani ustvaril 51,3 milijona evrov prihodkov, kar na letni ravni predstavlja štiriodstotno rast in nekaj manj kot 1,7 milijona evrov čistega dobička oz. 17 odstotkov več kot v letu 2016. Skupina je medtem ustvarila 59,4 milijona evrov prihodkov in 1,3 milijona evrov dobička. Konec lanskega leta je imela skupina 704 zaposlene, matična družba pa 481.

Foto: Pixabay

Ljubljanska borza je včeraj ob 11.07, zaradi zagotovitve enakomerne obveščenosti delničarjev do ustrezne javne objave, začasno ustavila trgovanje z delnicami Mlinotesta. Z njimi so na ljubljanski borzi nazadnje trgovali 6. junija, ko se je tečaj delnice oblikoval pri 4,20 evra.

Uredništvo