Darko Jorgić dvakrat drugi v mestu vrtnic, zmaga v deželo vzhajajočega sonca

Foto: FB Darko Jorgić

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je izgubil v obeh finalih odprtega prvenstva Slovenije, domačega turnirja serije WTT Contender v Novi Gorici. Med posamezniki je prvega nosilca turnirja po ogorčenem boju s 4-3 ugnal Japonec Hiroto Shinozuka, ki je bil z rojakom Shunsukejem Togamijem od slovensko-češke naveze uspešnejši tudi v igri dvojic.

Za 24-letnega slovenskega asa se finale proti Japoncu ni začel najbolje. Mladi levoroki igralec iz dežele vzhajajočega sonca je uvodna dva niza na 11 ter 7 rešil v svojo korist. V nadaljevanju se je Jorgić razigral in se s prepričljivima zmagama na 6 ter 5 veselil izenačenja na 2-2. Japonec, 44. na lestvici ITTF, je peti niz začel precej bolje in povedel s 4-0, evropski podprvak pa ga je pri 9. točki ujel in zatem z dvema novima točkama tudi zmagal. V šestem nizu je bil Jorgić sprva v malenkostni prednosti, ki je zatem narasla na 4 točke. Povedel je z 9-6, kar pa ni bilo dovolj za slavje. V ključnih trenutkih je Japonec pokazal izjemno zbranost in se veselil preobrata za zmago na 10 ter izsilil odločilni četrti niz. Slednjega je bolje začel Shinozuki, ki je povedel s tremi točkam prednosti in se na koncu z 11-6 veselil zmage na novogoriškem turnirju.

V moških dvojicah sta Hrastničan in Čeh Tomaš Polansky, sicer klubska kolega pri nemškem Saarbrücknu, v finalu igrala proti Japoncema Shinozuki ter Shunsukeju Togamiju, ki sta zanesljivo zmagala s 3-0 (10, 9, 7).

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V ženskem finalu je 34. igralka lestvice ITTF, Korejka Yubin Shin, s 4-3 (6, 10, 2, -10, -9, -6, 6) premagala Monačanko Xiaoxin Yang (14. ITTF). V konkurenci ženskih dvojic sta bili najboljši predstavnici Hongkonga Chengzhu Zhu in Hoi Kem Doo, ki sta s 3-0 (7, 8, 6) ugnali švedsko dvojico Linda Bergström/Christina Kallberg.