Brda Contemporary Music Festival: SVETOVNO PRIZNANI GLASBENIKI

Foto: ML

Sinoči se je v Šmartnem v Goriških Brdih začel 9. festival kreativne in improvizirane glasbe Brda Contemporary Music Festival, katerega namen je spodbuditi sodelovanje umetnikov iz obeh strani Brd, Brda popeljati na evropski zemljevid ter privabiti čim več novih obrazov in navdušencev.

Festivala, ki ponuja pestro dogajanje z delavnicami, izobraževanjem in koncerti za vse glasbene navdušence, se bodo udeležili številni svetovno priznani glasbeniki in drugi umetniki.

Festival se je začel z odprtjem fotografske razstave Nade Žgank ob glasbeni spremljavi Jošta Drašlerja in plesni uprizoritvi Andreje Podrzavnik. Sledil je koncert angleškega violinista Philippa Wachsmanna in brazilskega saksofonista Iva Perelmana, ki se je predstavil v duetu z Zlatkom Kaučičem, ki je tudi idejni in programski vodja festivala.

Letošnjo delavnico bo vodil legendarni ameriški bobnar Gerry Hemingway, ki se bo danes predstavil tudi s samostojnim nastopom. Drugi mednarodno priznani izvajalci letošnjega festivala so Sophie Agnel, Tom Jackson, Daniel Thompson, Tanja Feichmair, Luciano Caruso in Tomaž Grom.

Jutri ob 18. uri bo v Hiši kulture potekal poseben dogodek, posvečen poeziji. To bo preplet poezije in glasbe z branjem verzov Veronike Dintinjane in Novelle Cantarutti, ki jih bosta brali Aida Talliente in Veronika Dintinjana, ob glasbenih improvizacijah Ingrid Mačus in Flavia Zanuttinija.