Vipavska Gostilna pri Lojzetu ter kobariška Restavracija Topli val med Top 50 odkritij

Foto: Gostilna pri Lojzetu - Dvorec Zemono

Na svetovni seznam gostinskih ponudnikov 50 Best Discovery (50 najboljših odkritij) se je letos uvrstilo kar 5 restavracij iz Slovenije, od tega dve iz Goriške regije. To priznanje je letos doletelo Gostilno pri Lojzetu na Dvorcu Zemono ter kobariško Restavracijo Topli val.

Goriška regija je edina v Sloveniji, ki se lahko pohvali z imetniki treh Michelinovih zvezdic.

Pri izbiri najboljših 50 restavracij in barov na svetu sodeluje več kot tisoč strokovnjakov iz gostinske industrije, pri čemer sta oba spola enakovredno zastopana. Akademijo sestavljajo pisci o hrani, kritiki, kuharji, restavratorji in gurmani po vsem svetu. Za uvrstitev med 50 najboljših odkritij mora restavracija oz. bar v zadnjem krogu glasovanja za 50 najboljših restavracij oz. barov na svetu prejeti znatno število glasov ali se uvrstiti na eno od letnih regionalnih lestvic.

Foto: FB Restavracija Topli val Kobarid

Poleg vipavske in kobariške restavracije so se letos v izbiri 50 Best Discovery med Top 50 restavracij na svetu iz Slovenije uvrstile še Grič iz Šentjošta nad Horjulom, Gostilna na Gradu iz Ljubljane ter Mama Marija iz Kranjske Gore. V preteklih izborih je ta čast doletela tudi kobariško Hišo Franko, Hišo Denk iz Zgornje Kungote ter TaBar, JB in AS iz Ljubljane.