Atraktivna nočna preizkušnja Avstrijcu Simonu Wagnerju

Foto: Mahle rally NG - Z uvodno preizkušnjo v centru mesta sta najhitreje opravila voznik, Avstrijec, Simon Wagner in sovoznica, Slovenka Pia Šumer

Z atraktivno nočno preizkušnjo v središču mesta se je začel jubilejni deseti MAHLE rally Nova Gorica 2022. Z uvodno preizkušnjo v centru mesta sta najhitreje opravila voznik, Avstrijec, Simon Wagner in sovoznica, Slovenka Pia Šumer (škoda fabia rally 2), ki sta se edina spustila pod mejo dveh minut (1:59,1).

Dve sekundi in pol je zaostal Čeh Erik Cais (ford fiesta rally 2), tretji čas pa sta postavila večkratni slovenski prvak Rok Turk in njegova sovoznica Blanka Kacin (hyundai i20 rally 2), ki sta za vodilno posadko zaostala za pet sekund. Te tri posadke sodijo tudi v ožji krog favoritov za skupno zmago na letošnjem goriškem reliju.

Na startu nekaj več kot 2,2 km dolgega super speciala je bilo 88 posadk (od prijavljenih 91) iz 10 držav, dobra polovica je slovenskih.

Marko Grossi in Tara Berlot (Hyundai i20 R 5) sta po prvi preizkušnji na skupno petem mestu oz. na drugem med slovenskimi posadkami, na 6. mestu pa sta še za dodatne 4 desetinke sekunde zaostala Aleš Zrinski in Rok Vidmar (ford fiesta R 5).

Foto: FB Rally NG

Danes se bo reli, ki šteje tudi za peto preizkušnjo slovenskega državnega prvenstva, nadaljeval s hitrostnimi preizkušnjami na štirih lokacijah (vsako bodo posadke prevozile po dvakrat). Od teh sta dve novi, in sicer Nozno v Goriških Brdih ter Ročinj v občini Kanal ob Soči.