AMD Nova Gorica praznuje 70 let: STARODOBNI MOTOCIKLI NAVDUŠILI

Foto: FB AMD Gorica

Avto-moto društvo (AMD) Nova Gorica je v sklopu praznovanja 70-letnice včeraj v Novi Gorici pripravilo razstavo in vožnjo starodobnih motociklov po mestnih cestah. Praznovanje častitljivega jubileja so obeležili s slavnostno sejo in podelitvijo priznanj najzaslužnejšim članom.

Avto-moto društvo Gorica je bilo ustanovljeno 17. septembra 1947, z namenom, da bi takratni vozniki svoje interese in dejavnosti lahko uresničili preko svojega društva. Istega leta je društvo ustanovilo prvo avtošolo na Severnem Primorskem in pričelo z usposabljanjem novih voznikov. Do vozniškega izpita je pripeljalo preko 70.000 voznikov motornih vozil.

Foto: FB AMD Gorica

Društvo je delovalo tudi na športnem področju. Organiziralo je mednarodne cestno hitrostne dirke, ki so v šestdesetih letih potekale po mestnih ulicah Nove Gorice. Mednarodna udeležba iz 23 držav je privabila tudi preko 25.000 gledalcev. V poznejšem času, ko so se ta tekmovanja preselila na zaprta dirkališča, pa so se preusmerili na organiziranje tekmovanj v kartingu, motokrosu, gorskih hitrostnih dirk ter na športno-družabna srečanja, kot so zbori motoristov.

Uredništvo