Tokićeva in Paulinova brez presenečenja v Novi Gorici

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Drugi dan kvalifikacijskega dela mednarodnega odprtega prvenstva Slovenije v namiznem tenisu WTT Contender v Novi Gorici je postregel z dvema slovenskima nastopoma, ki sta se zaključila z dvema gladkima porazoma.

Na novogoriškem turnirju WTT Contender sodeluje nekaj več kot 250 igralcev in igralk. Čeprav tokrat na turnirju ni kitajskih igralcev, je prag kvalifikacij postavljen precej višje, kot je bil lani na obeh turnirjih v Laškem.

V slovenskem taboru sta včeraj v igri dvojic kot prvi nastopili domačinka Sara Tokić in Koprčana Lea Paulin, ki sta skupaj prvič združili moči. Poljski sestri Anna in Katarzyna Wegrzyn nista dopustili presenečenja in zmagali s 3-0. Neuspešna je bila tudi moška, sicer bolj uigrana dvojica Tilen Cvetko – Peter Hribar, ki je bila brez pravih možnosti proti tekmecema iz Hongkonga. Lam Sin Hang in Ng Pak Nam sta za zmago prav tako potrebovala le tri nize.

Med mešanimi dvojicami je 16 udeležencev glavnega turnirja že znanih, med njimi sta tudi Slovenca Katarina Stražar in Deni Kožul. V obeh drugih kategorijah morajo tekmovalci v kvalifikacije.

V predtekmovalnem delu je med moškimi prvi nosilec Nemec Kilian Ort, ki je 60. na lestvici ITTF. Pri ženskah je v prvem delu turnirja najviše postavljena Luksemburžanka Sarah de Nutte na 68. mestu mednarodne lestvice.