8. dobrodelna prireditev „Tečem, da pomagam“

Vir: MDSS

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih (MDSS) Nova Gorica v sodelovanju z Lions klubi severne Primorske, Mestno občino Nova Gorica, Centrom za krepitev zdravja v okviru Zdravstvenega doma Nova Gorica in Javnim zavodom za šport Nova Gorica pripravlja že 8. dobrodelno, netekmovalno in družabno prireditev “Tečem, da pomagam”.

Prireditev, ki vključuje rekreativni tek in hojo po atletski stezi, bo na sporedu danes, 14. maja 2022, med 9. in 11. uro v Športnem parku v Novi Gorici. Primerna je za ljudi vseh starosti in ne glede na njihove gibalne omejitve. Ob doniranem prispevku vsak prejme lističe za štetje krogov.

Priporočena donacija je 5 evrov za odrasle ter 2 evra za otroke in mladostnike. Prispevke lahko donirate tudi s sms sporočili s ključno besedo SLEPI (ali SLEPI5) na številko 1919. Zbrana sredstva bodo namenili plačevanju najemnine za prostore Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Nova Gorica.

Na prireditvenem prostoru bodo na voljo tudi dodatne dejavnosti, kot na primer tek z zavezanimi očmi, poligon za hojo z belo palico. Novogoriški Center za krepitev zdravja bo pripravil stojnico s predstavitvijo svojih programov. Merili bodo krvni tlak, holesterol in krvni sladkor. Udeležencem bosta na voljo tudi analiza telesne mase in prehransko svetovanje dietetika, še sporočajo organizatorji.

Vir: MDSS

Za vsak pretečen oz. prehojen krog bo podjetje Arctur, ki letos praznuje 30-letnico svojega delovanja, podarilo Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Nova Gorica 50 centov.  Sredstva od pretečenih krogov bodo namenili programu rehabilitacije slepih in slabovidnih na osebni ravni.