5 novih okužb v Goriški regiji: DVE V NOVI GORICI

Foto: ML

V soboto so v Sloveniji opravili 2.288 testov na okužbo z novim koronavirusom in potrdili 111 okužb. Umrl je en bolnik s covidom-19. V Goriški regiji so včeraj dva nova primera zabeležili v novogoriški občini, po enega pa v občinah Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Bovec.

V bolnišnicah se zdravi 66 bolnikov s covidom-19, 13 jih potrebuje intenzivno zdravljenje, s pomočjo medicinskega ventilatorja diha 12 bolnikov. Po podatkih Sledilnika za covid-19 je trenutno v državi 1.255 aktivnih okužb z novim koronavirusom.

Foto: Vlada RS

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto potrdili v 42 občinah. Največ, 28 okužb, so odkrili v Ljubljani, kjer je trenutno 276 aktivnih okužb. V Pivki, kjer imajo v zadnjem času večji izbruh, je bilo na novo potrjenih 12 primerov, v Mariboru in Ilirski Bistrici po devet in sedem v Postojni. Pet novih primerov so zabeležili v Goriški regiji; dva v Novi Gorici, kjer je trenutno 9 aktivno okuženih, po enega pa v občinah Šempeter-Vrtojba, Renče-Vogrsko in Bovec, kjer imajo po eno aktivno okužbo.

Foto: Pixabay

Novo potrjene okužbe prevladujejo med osebami, starimi od 25 do 54 let. Devet okužb pa so potrdili med starejšimi od 85 let, je razvidno iz podatkov sledilnika. Šest okužb so odkrili med oskrbovanci v domovih za starejše, eno pri zaposlenem v domu in tri med zaposlenimi v zdravstvu.