47-letni rekorder med Selom in Vogrskim: DIVJAL 200 KM/H

Foto: Pixabay

Med poostrenim nadzorom hitrosti na hitri cesti Vrtojba – Razdrto so novogoriški policisti včeraj „ujeli“ kar pet kršiteljev, ki so na cesti, kjer je največja dovoljena hitrost 110 km/h, to prekoračili za več kot 50 km/h.

S prehitro vožnjo je izstopal 47-letnik, ki so mu na odseku hitre ceste med Selom in Vogrskim izmerili hitrost 200 km/h. Zoper vse kršitelje so policisti ustrezno ukrepali in jim izdali plačilne naloge zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Danes se je po vsej državi začel dvodnevni policijski maraton nadzora hitrosti. Več kot 200 policistov na 629 lokacijah po državi meri hitrost vožnje, vozniki pa lahko pričakujejo tudi dodatne policijske kontrole na drugih lokacijah.

Foto: FB Slovenska policija

Prekoračitev hitrosti predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč. S takšnimi aktivnostmi želi policija okrepiti zavedanje, da bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti, hitrost vožnje pa vselej prilagoditi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim.