Zmagovalec relija v Novi Gorici Rus Nikolaj Grjazin: TURK DRŽAVNI PRVAK

Foto: FB Rally Nova Gorica

Rus Nikolaj Grjazin (VW Polo R5) je na 8. reliju Mahle v Novi Gorici upravičil vlogo favorita in po 13 hitrostnih preizkušnjah prepričljivo premagal vse tekmece. Rok Turk (Hyundai i20 R5) je osvojil tretje mesto in si tako že zagotovil naslov državnega prvaka.

Na drugem mestu je tokratni reli zaključil Boštjan Avbelj (Škoda Fabia R5), ki se je veselil zmage v državnem prvenstvu. Za Rusom je zaostal minuto in devet sekund, pred Turkom pa imel 11 sekund naskoka.

“Reli je bil zelo lep ter zahteven. Zame je bilo najpomembneje dobro spoznati nov dirkalnik, kar mi je uspelo. Dobil sem veliko koristnih informacij. Pohvaliti moram slovenske voznike, ki so mi bili precej bližje kot predlani,” je po zmagi dejal Nikolaj Grjazin.

Avbelj in Turk sta dobila vse relije letošnjega državnega prvenstva. Avbelj je poleg novogoriškega dobil še velenjskega, Turk pa Vipavo, Ino Delto na Hrvaškem in Železnike. Dve dirki pred koncem sezone ima tako Turk že dovolj veliko prednost, da je naslovoma iz let 2017 in 2018 dodal še enega. Zadnji dve dirki letošnjega državnega prvenstva bosta gostila Poreč in Idrija.

Foto: FB Rally NG

“Fenomenalen reli zame, bolje se ne bi moglo končati. Videti je bilo vse gladko, a sem imel v prvem delu relija kar nekaj težav z delovanjem zadnjega diferenciala. Nato smo to odpravili in na koncu sem že res užival v vožnji. Vsekakor sem zelo vesel rezultata, prav tako tudi določenih časov v primerjavi z Grjazinom,” je nastop ocenil Boštjan Avbelj.

Na reliju Nova Gorica, ki je tokrat doživel osmo izvedbo, je startalo 99 posadk, med njimi je bilo tudi 13 dirkalnikov razreda R5, do cilja jih je prišlo 72.

Foto: FB Rally NG

“Čestitke Avblju za zmago. Sredi relija je trenutek z ugasnjenim motorjem malo pokvaril načrte. V nadaljevanju sem pritiskal, a je imel Boštjan vselej pravi odgovor. Po drugi strani pa smo se tudi sredi relija odločili, da za vsako ceno ne lovimo te zmage in poskušamo že na tem reliju potrditi naslov državnega prvaka,” je povedal Rok Turk.