Žiga Turk: Mačka je neodvisna, nekatere miši plešejo

Foto: Pixabay

IZJAVA DNEVA

V kolumni na portalu Siol.net se je dr. Žiga Turk “poigral” z ideologijo, ki bi rada postala prevladujoča in tako preferirano neodvisnostjo v Sloveniji, ki jo je slikovito predstavil z zgodbo o neodvisnih mačkah in miših, ki plešejo.

Zadnje čase veliko stavijo na besedo neodvisno. Dobiva sloves neke univerzalne medalje, ki povzdigne nad oblake karkoli, na kar je ta pridevnik pripet. Pa naj gre za neodvisne novinarje, neodvisne medije, neodvisne predsedniške kandidate, neodvisne pridelovalce krompirja in neodvisne filmske producente. Ker je neodvisnost dobra – namreč neodvisnost od tuje energije, hrane, vojske, politike, pa od staršev in od stricev in od tet,“ je v kolumni na portalu Siol.net zapisal Žiga Turk.

Foto: Pixabay, FB Žiga Turk

Žiga Turk: Mačka je neodvisna, nekatere miši plešejo

Povsem nepomembno je, ali je mačka odvisna ali neodvisna, glavno je, da lovi miši. Če lovi samo bele miši, ji je treba, ne glede na vso neodvisnost, naročiti, da lovi tudi črne,“ je zapisal Žiga Turk in pojasnil: „To ni napad na njeno neodvisnost, to od domače mačke pričakuje vsak kmet. Tudi naj vas ne zmede, če vam bo mačka razložila, da je ona stroka in da že sama ve, katere miši je treba loviti. Če črnih miši ne lovi, je pač treba nabaviti še eno mačko. Verjamem, da črne miši niso navdušene nad tem, kar sem povedal zgoraj, in da si želijo, da bi bile povsod samo mačke, ki lovijo bele miši, črnih pa ne. In si za to prizadevajo. Vsak kmet pa ve, da je treba vse miši obravnavati enako.“

Celotno kolumno dr. Žige Turka na Siol.net si lahko preberete na povezavi Kolumna.