Žensko truplo ob zapuščenem avtomobilu na kolovozni poti med Črničami in Selom

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Goriško in širšo javnost je v zadnjih dveh dneh pretresla najdba dveh trupel. V torek zjutraj je bilo nad železniškim predorom v Novi Gorici odkrito truplo 26-letnika iz Solkana, včeraj pa ob kolovozni poti med Črničami in Selom še truplo ženske, katere identiteta še ni znana.

Včeraj, nekaj po 10. uri, so bili novogoriški policisti obveščeni o najdbi ženskega trupla, ki je ležalo ob zapuščenem avtomobilu na kolovozni cesti med Črničami iz Selom, v neposredni bližini hitre ceste, v bližini naselja Črniče. Natančen vzrok smrti bodo ugotavljali v okviru sodne obdukcije na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Ogled kraja najdbe trupla in avtomobila so opravili ob prisotnosti Okrožne državne tožilke iz Nove Gorice, o dogajanju pa so obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici.

Leta 2020 so na območju PU Nova Gorica obravnavali štiri poskuse uboja in en umor, v lanskem letu pa so obravnavali dva poskusa uboja in en umor. Na začetku novega leta so v nekaj dneh obravnavali že poskus uboja na Tolminskem in kaznivo dejanje umora, ki ga še preiskujejo. Kot pojasnjuje vodja sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica Marino Pangos, so vsa kazniva dejanja poskusov uboja in umore uspešno preiskali.

Foto: FB – policijski trak

Kriminalisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica še vedno preiskujejo umor 26-letnega moškega iz Solkana. V preiskavi so poleg vseh kriminalistično-tehničnih ukrepov ter dejanj uporabili tudi policijski dron. Prav tako je sodeloval vodnik s službenim psom za iskanje bioloških sledi, je v današnji izjavi pojasnil Marino Pangos. O najdbi trupla so bili obveščeni tudi italijanski varnostni organi, ki pri preiskavi vseskozi intenzivno sodelujejo s slovensko policijo in izvajajo podobne naloge tudi na njihovem območju. Zaradi interesa preiskave drugih podrobnosti v obeh primerih ne razkrivajo.