Zdravstveni dom Nova Gorica se bo širil: ZA PRIZIDEK 7 MILIJONOV EVROV

Foto: ML

Ker se v Zdravstvenem domu Nova Gorica srečujejo s stisko, nameravajo potrebnih 3300 kvadratnih metrov uporabnih površin dobiti s prizidkom. Če ne bo zapletov, naj bi do konca leta pridobili gradbeno dovoljenje. Priprava projektne naloge je v zaključni fazi, kmalu bodo objavili razpis za izbiro projektanta. Investicija naj bi bila vredna okrog 7 milijonov evrov, ZD Nova Gorica jo bo financiral z lastnimi sredstvi. Zemljišče je v lasti Mestne občine Nova Gorica.

Foto: pixabay

Trenutno ima ZD Nova Gorica dve ambulanti na drugi lokaciji, v Domu starejših občanov na Gregorčičevi ulici, ki pa ni najbolj primerna. Lani so dobili dodaten program ambulante družinske medicine, za katero pa še ne vedo, kam jo namestiti, pravi direktorica ZD Nova Gorica Petra Kokoravec. Primanjkuje jim tudi prostora na fizioterapiji, v centru za mentalno zdravje in ambulanti za odvisnike. Prav tako nimajo prostora za skladiščenje opreme in za namestitev dodatnih garderob.

Prizidek bo stal na zemljišču, ki je v lasti Mestne občine Nova Gorica, vzporedno s sedanjo stavbo na Rejčevi ulici v smeri proti severu, pravokotno na stavbo na Gradnikovi ulici. V njem načrtujejo ureditev devetih ambulant družinske medicine, petih ambulant pediatrije, dodatne specialistične ambulante, skupnega prostora za fizioterapijo ter prostora za predavalnico. Uredili bodo tudi 194 parkirnih mest. Celotna investicija naj bi znašla okrog 7 milijona evrov, ZD Nova Gorica pa jo bo financiral z lastnimi sredstvi.

Uredništvo