Zdravko Počivalšek obiskal Goriško regijo: O RAZVOJNIH PROJEKTIH

Foto: Mateja Pelikan

Na včerajšnjem obisku Goriške regije se je minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek mudil v novogoriški mestni občini (MONG) ter občinah Kanal in Brda. V Novi Gorici se je z županom Klemnom Miklavičem pogovarjal o načrtovanih projektih, in sicer centru zelenih tehnologij, projektu Makerspace in gospodarskih ter razvojnih priložnostih Evropske prestolnice kulture (EPK) 2025.

“Pri vseh projektih čutim neko pozitivno energijo in ambiciozna načrtovanja, ki jih bomo v skladu z zmožnostmi na našem ministrstvu tudi podprli,” je po obisku Nove Gorice povedal Zdravko  Počivalšek in dodal, da želi Slovenija s takimi projekti iz “trženja mišic preiti na trženje možganov, kar je temelj načrta višje dodane vrednosti”.

“Če naredimo tesno partnerstvo z državo, smo lahko eden od vlečnih konjev gospodarskega razvoja Slovenije in celotne širše čezmejne regije. In prav to je minister tudi prepoznal,” pravi novogoriški župan Klemen Miklavič. Dogovorili so se, da pripravijo konkretne delovne skupine za tri predstavljena področja.

V Goriških Brdih, kjer se je srečal z županom Francem Mužičem, so ministru predstavili projekt Spa centra Brda, kjer je občina v fazi dogovorov s potencialnimi investitorji in upravljalci. Seznanili so ga tudi s projekti za vzpostavitev Poslovne cone Dobrovo in pričakovanimi učinki dirke Giro d’Italia.

V občini Kanal sta minister Počivalšek in županja Tina Gerbec govorila o pomenu zadržanja mladih v domačem kraju, zelenih investicijah ter o prizadevanju za zdravo življenjsko okolje.