Zaradi številnih odsotnosti v šempetrski bolnišnici odpovedane operacije

Foto: ML

V šempetrski bolnišnici je odsotnih kar 120 zaposlenih na področju zdravstvene nege, zato so bili primorani skrčiti program dela in odpovedati naročene operacije. V zadnjem tednu so imeli nekaj tudi nekaj vdorov koronavirusa v bele cone.

Vrata v bolnišnici ostajajo odprta za vse z nujnimi primeri, prav tako bo nemoteno deloval urgentni center.

Nekaj zaposlenih je zbolelo za covidom-19, nekaj jih ima druga obolenja, nekateri pa so odsotni zaradi nege otrok ali druge višje sile. Ta delež je tako visok, da je ponovno zahteval krčenje programa dela v bolnišnici,“ pojasnjuje strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler in dodaja, da z jutrišnjim dnem odpovedujejo vse naročene operacije do okvirno 4. februarja, ko bodo operirali le nujna, urgentna stanja bolnikov. Zmanjšali bodo tudi število specialističnih ambulant, ostali bodo le nujne kontrole in pregledi predvsem za onkološke in travmatološke bolnike. Vse bolnike so o odločitvi obvestili v torek.

Ker imajo podobne težave s pomanjkanjem kadra tudi v vseh ostalih slovenskih bolnišnicah, jih ne morejo zaprositi za pomoč zdravstvenih delavcev.

Foto: Pixabay

Do nekaj vdorov okužbe z novim koronavirusom je prišlo tudi v bele cone bolnišnice, in sicer v posameznih sobah na internem in kirurškem oddelku ter na oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo v Stari Gori.

Ker predvidevajo, da je večina obolelih s covidom-19 okuženih z različico omikron, so prenehali zdravljenje z zdravilom regeneron, ki ni primerno za zdravljenje obolelih s to različico.