V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.822 klicev. Med 675 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 111 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v  2 pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo.

Ob 5.57 sta v Volčjem potoku, občina Kamnik, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik in Duplica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, posuli iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Ob 11.33 sta na Ulici Heroja Staneta v Žalcu trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje in PGD Žalec so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč ponesrečenim do prihoda reševalcev NMP. Ti so tri osebe prepeljali v SB Celje

Ob 15.38 je v naselju Gabrje, občina Tolmin, kombinirano vozilo zaradi umikanja nanosa na cesti zapeljalo čez rob in obstalo na bankini. S tehničnim posegom so ga nazaj na cestišče postavili gasilci PGD Tolmin.

Ob 16.27 je na avtocesti pri naselju Naklo voznik osebnega vozila na mokrem cestišču izgubil nadzor nad vozilom, pri čemer se je vozilo večkrat obrnilo in obstalo na prehitevalnem pasu. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter odklopili akumulator. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.55 je na AC Krtina – Lukovica, občina Lukovica, osebno vozilo trčilo v avtodom in odbojno ograjo. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj, odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi dveh poškodovanih oseb. Eno od teh so reševalci odpeljali v UKC.

Ob 19.49 je na zahodni ljubljanski obvoznici med razcepom Koseze in izvozom Brdo osebno vozilo zapeljalo s cestišča v jarek in pristalo na boku. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj, odklopili akumulator. Reševalci NMP Ljubljana so lažje poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.17 sta na AC pri priključku Šmarje Sap v smeri Ljubljane, občina Grosuplje, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Ob 22.46 sta na AC med Vrhniko in Logatcem, smer Koper, občina Vrhnika trčili osebni vozili. Gasilci PGD Stara Vrhnika so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali iztekle motorne tekočine ter nudili pomoč policiji in avtovleki. Poškodovanih ni bilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 60 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. Enega kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 7 osebam na območju PU Koper, Celje, Maribor in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 nasilja v družini, 4 grožnje, 2 ropa, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesne poškodbe ter 1 drzno tatvino.

V noči na 28. 8. 2023 je bilo v Ljubljani ukradeno motorno kolo znamke Ducati multistrada, letnik 2023, rdeče in bele barve, registrskih oznak FD 90075 (I).

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 280 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 243 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (141), Pakistana (44) in Kitajske (32).

Spletno uredništvo