Zaradi gradnje telovadnice v Mirnu spremenjen prometni režim v okolici šole

Foto: Občina Miren-Kostanjevica

Gradnja nove telovadnice pri mirenski osnovni šoli pospešeno napreduje. V prihodnjem tednu bo zaradi montaže strešnih nosilcev in izrednega prevoza v bližini šole dodatno omejen dostop in občasno onemogočeno parkiranje.

Kose velikih dimenzij bodo dostavljali z izrednim prevozom, montaža pa bo potekala z avtodvigalom. Zaradi zagotavljanja varnosti ob šolskih poteh bo prometni režim v okolici šole prilagojen, sporočajo iz Občine Miren-Kostanjevica.

Izvedba je predvidena v dveh fazah. V prvi, ki bo potekala od 28.2. do 3.3. 2022, bo spodnje parkirišče pri občinski stavbi 28.2. in 3.3. 2022 zaprto za osebna vozila zaradi dostave nosilcev (odprto bo le za avtobusne prevoze), gornje parkirišče pri gradbiščnih kontejnerjih pa bo zaprto zaradi postavitve avtodvigala. V drugi fazi, ki je predvidena v obdobju od 3.3. do 9.3. 2022, se bo spodnje parkirišče po končani dostavi sprostilo, gornje parkirišče bo zaradi deponije ostalo zaprto. Zaradi postavitve avtodvigala bo začasno zaprta južna povezovalna pot, začasno pa bo urejena dostopna pot do zadnjega dvorišča šole in vrtca mimo zdravstvenega doma, sporočajo iz občinske uprave Občine Miren-Kostanjevica.

Foto: Občina Miren-Kostanjevica

Za zagotavljanje varnih prihodov v šolo in odhodov domov bo 28.2. in 3.3. 2022 posebej poskrbljeno s prisotnostjo pristojnih služb. V občinski upravi opozarjajo uporabnike storitev občine in upravne enote, da bo te dni dostop do občinske stavbe z avtomobilom otežen. Parkiranje bo možno na parkirišču pri stari občini ali pa na pri igralih na nasprotni strani reke Vipave.

Uredništvo