Zaposleni nepridipravi na Goriškem: DELOVNA SOBOTA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V sobotnih večernih urah so bili na Goriškem zelo aktivni vlomilci. Policisti so obravnavali več primerov vlomov v stanovanjske hiše, v Črničah pa tudi v župnišče.

Policisti bodo po zaključku preiskav za vse primere podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Na območju Dornberka je neznanec v poznih popoldanskih urah s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi atrijsko okno in vstopil v hišo. Poleg denarnice z gotovino je odnesel tudi zlat prstan. Lastnika je oškodoval za nekaj sto evrov. Na območju Branika so policisti ugotovili, da je neznanec v soboto pozno popoldne oziroma v zgodnjih večernih urah vlomil skozi balkonska vrata hiše in iz nje ukradel srebrno zapestnico.

Foto: FB Slovenska policija

V soboto nekaj po 18. uri je prišlo do poskusa vloma v župnišče v Črničah. Policisti iz Ajdovščine so na kraju ugotovili, da so neznanci skušali s silo vlomiti skozi vhodna vrata. Eden od domačinov jih je opazil in jih prepodil.

V sobotnih večernih urah so ajdovski policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo v naselju Lozice. Neznanci so v času odsotnosti stanovalcev vlomili skozi pritlično okno in pregledali notranje prostore. Prilastili so si več kosov zlatnine ter gotovino in lastnikom povzročili večjo škodo.