Zaplet z izbrisnimi tožbami Eda centra v Novi Gorici: BREZ DOGOVORA

Foto: ML

Etažni lastniki stanovanj in poslovnih prostorov v novogoriškem centru Eda so se v sredo ponovno sestali, tokrat tudi s predstavniki Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki jih na prejšnjem sestanku ni bilo. Ponovno so iskali način za rešitev zapleta z izbrisnimi tožbami, zaradi katerih imajo stanovalci v Edi plombe na svojih stanovanjih.

Lastniki nepremičnin v Eda centru so prejeli pošto s sodišča, v kateri je bila izbrisna tožba, ki jo je vložilo podjetje Elcom in pet posameznikov, nekdanjih zaposlenih v podjetju Euroinvest, ki je gradil Eda center. Razlog za tožbo naj bi bil napačno narejen lastninski elaborat v podzemnem delu stavbe, kjer so garaže.

Foto: ML

Sestanek so tokrat zaprli za javnost, ker je po mnenju predstavnika DUTB problem preveč pomemben za lastnike. Novinarji so ostali pred zaprtimi vrati.

Nekateri lastniki so vztrajali, da se o njihovem problemu seznani javnost, ker bi lahko podoben primer imeli tudi kje drugje, a neuspešno. Po skoraj treh urah pregovarjanja so se lastniki nepremičnin v Eda centru razšli brez dogovora.