Zaostrene razmere v šempetrski bolnišnici: NA COVID ODDELKU 61 BOLNIKOV

Foto: ML, UKC Ljubljana

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru, kjer so tako med zaposlenimi kot tudi bolniki odkrili nove okužbe s koronavirusom, se na covid oddelku zdravi že 61 bolnikov, od tega 5 na intenzivni enoti.

Po zadnjih informacijah, ki prihajajo iz šempetrske bolnišnice, je včerajšnje vnovično testiranje zaposlenih in bolnikov na internističnih oddelkih potrdilo nove okužbe. Opravljenih je bilo 146 PCR testov, pozitivnih je bilo 6 pacientov, skupno, od vdora virusa v belo cono, jih je na teh oddelkih že 26. Vsi so bili nemudoma premeščeni na covid oddelek, ki je urejen v prostorih stare bolnišnice. Tam imajo že 61 bolnikov, kar je daleč največ v tej bolnišnici od izbruha epidemije. Pet jih potrebuje intenzivno zdravljenje.

Foto: Pixabay

Razmere v šempetrski bolnišnici so zelo resne. Kot je v jutranjem zapisu Regijskemu štabu CZ za severno Primorsko sporočila strokovna direktorica bolnišnice Dunja Savnik Winkler, so med zaposlenimi odkrili dodatnih 6 okužb, skupaj pa že več kot 30. Zaradi manjkajočega kadra so potrebne stalne reorganizacije dela in prilagajanje trenutni situaciji. Vse ne nujne posege in preglede se odpoveduje, a kot je zagotovila strokovna direktorica bolnišnice bodo vsi, ki bodo pomoč zares potrebovali, le te tudi deležni.