Zamenjava načelnice novogoriške UE Patricije Muršič: SLABA KLIMA IN MOBING

Foto: ML

Zaradi očitkov zaposlenih o neprimernih delovnih pogojih je minister za javno upravo Rudi Medved razrešil načelnico novogoriške upravne enote (UE) Patricijo Muršič.

Vodenje UE Nova Gorica kot v. d. načelnice prevzema vodja oddelka za upravne notranje zadeve Tanja Kralj. Po besedah ministra bo razpis za novega načelnika objavljen v kratkem.

Foto: ML

Na ministrstvu so bili že pred časom seznanjeni o težavah na UE Nova Gorica. Na njih se je odzvala služba za upravne enote in v upanju, da bi se odnosi med vodstvom in zaposlenimi izboljšali, z načelnico opravila več pogovorov. Ker se razmere niso začele izboljševati, je ministrstvo po protokolu opravilo anonimno anketo med vsemi zaposlenimi na novogoriški upravni enoti. Rezultati ankete za vodstvo porazni so bili porazni. Medved je pojasnil, da je bila polovica zaposlenih nezadovoljna tako s klimo kot z obremenitvami, nekateri so omenjali tudi mobing.

Na ministrstvu so prejeli tudi “zelo konkretna” anonimna pisma, o podrobnostih pa minister zaenkrat ni želel govoriti. Predali so jih inšpektoratoma za delo in javni sektor ter Komisiji za preprečevanje korupcije.

Foto: UE Nova Gorica – Patricija Muršič

Medved, ki v strokovnost dosedanje načelnice ne dvomi, je ocenil, da razmere niso takšne, da bi jih Muršičeva lahko sanirala, zato jo je z današnjim dnem razrešil s položaja. Vodenje novogoriške UE začasno prevzema Kraljeva, sicer vodja oddelka za upravne notranje zadeve na UE Nova Gorica. Kot dodaja minister, je pomembno, da se v kolektivu poleg strokovnosti poskrbi tudi za ugodno klimo za delo. Prepričan je, da so z menjavo presekali gordijski vozel in da bo na UE Nova Gorica znova zagotovljeno nemoteno delo.